Ulkovarjo
Etsitkö toimittajaa ulkovarjostukseen? Meillä on 19 677 palveluntarjoajaa tässä luokassa. Lähetä kysely.
Aloittaa
33 129 rekisteröidyt ammattilaiset
88 810 ratkaistu projekteja
4,8/5 asiantuntijoidemme keskiarvoarvio
226 512 Sovelluslaitteistot
Kaikki palvelut
Kaikki palvelut
Tarvitsetko palvelua ulkovarjostuksen alalla? Wilio auttaa sinua löytämään laadukkaita asiantuntijoita ulkovarjostuksen fokusointiin, suunnitteluun, valmistukseen ja asennukseen. Ulkokaton hinta riippuu yleensä palveluvalikoimasta. Katso lisätietoja palveluista: kuljetuskustannukset, takuun jälkeinen huolto, laadukkaiden materiaalien käyttö, jonka on toimittanut yksi 19 677 asiantuntijamme tietyssä luokassa.
Katso myös:Hinnat
33 129 rekisteröidyt ammattilaiset
88 810 ratkaistu projekteja
4,8/5 asiantuntijoidemme keskiarvoarvio
226 512 Sovelluslaitteistot
Hyödyllisiä tietojaMitä sinun tarvitsee tietää
10 avainkysymyksiä ulkosuojasta
Viimeisen vuosikymmenen aikana ulompi varjostus on tullut suosittu rakennusmarkkinoilla. Monilla arkkitehdeillä ja rakennuksen omistajilla on edelleen rajoitettua tietoa näistä järjestelmistä ja miksi niitä olisi pidettävä osana rakennussuunnittelua. Tässä artikkelissa tarkastellaan 10 usein kysytyt kysymykset ulkoisesta suojasta ja tarjoaa yleiskatsauksen käytettävissä olevista järjestelmistä ja siitä, miten ne voivat olla rakennuksen ilmastonvalvonnassa.
1. Mitä ulompi varjostusjärjestelmät ovat saatavilla?
Voimme jakaa ne kolmeen luokkaan:
Kiinteät sokeat ovat ulkonevat auringonkulutukset, jotka on yleensä asennettu lasin kärjessä (T. J. Brise-Soleil Systems) sekä kiinteät pystysuorat tai vaakasuorat kaihtimet, jotka on asennettu ennen lasitusta. Nämä järjestelmät on suunniteltu pysyvät aina paikallaan ja kestävät kaikki sääolosuhteet, mukaan lukien tuuli, jää ja lumi. Shield vaihtelee riippuen järjestelmän palkinnosta ja valitusta sokeasta profiilista sekä niiden välillä. Brise-Soleil Systems keskittyy vain suurille aurinkokulmille ja yleensä vain eteläisillä alueilla. Varjot tarjoavat myös vain kesän aikana. Talvikuukausina alhaisista aurinkokulmista johtuen nämä järjestelmät tarjoavat vain pieniä tai ei lainkaan suojaa.
Kiinteiden vaakasuoran tai pystysuoran kaihtimien teho riippuu kaihtimien koosta, kulmasta ja etäisyydestä. Nämä järjestelmät hämärtävät yleensä vain korkeammat aurinkokulmat, jotka mahdollistavat näkymät ja ovat tehokkaimpia eteläisissä suunnissa. Ne voidaan asentaa itään ja länsimaisiin alueisiin, mutta yleensä valittamaton ennen auringonvaloa aikaisin aamulla tai myöhään iltapäivällä.
Pystysuorat ja horisontaaliset säädettävät sokeat sokeat voidaan moottoroida, jolloin kaihtimet voidaan säätää antamaan herkempi suojauksen kytkemällä automaattiseen ohjausjärjestelmään. Järjestelmää ei ole venytetty - pysyvät aina ennen lasitusta - mutta on mahdollista siirtää ne täysin avoimen ja suljetun asennon välillä. Niitä ohjataan kytkimellä, jossa voit hallita järjestelmää niiden tarpeiden mukaan täysin automatisoituun järjestelmään, joka vastaa aurinkoolosuhteisiin ja säätää kaihtimet kulmasta suoran auringonvalon estämiseksi. Järjestelmää ohjataan yleensä sisätilojen valaistusjärjestelmistä riippumatta; Ihannetapauksessa tasot säädetään automaattisesti täydentämään luonnollista päivittäistä valoa, jos se on tarpeen. Koska järjestelmä toimii vain aika ajoin ja säätää kaihtimet, ne tarvitsevat vain muutaman sekunnin, energiankulutus ei ole merkittävä, varsinkin verrattuna säästöihin, jotka voidaan saavuttaa vähentämällä lämmitys-, ilmanvaihtoa ja ilmastointilaitetta (LVI).
2. Miksi ulkoinen järjestelmä on tehokkaampi kuin sisustus?
Yleensä ulompi järjestelmä on parempi kuin sisempi, koska se estää suuren osan aurinkoenergiasta, jotta se tunkeutuu rakennukseen. Energia auringosta on lyhyt ja lähetettävä vähän lämpöä. Lämpö tuotetaan vain, kun aurinkoenergia imeytyy pinnalla (esim. Matot, huonekalut, vaatteet tai iho) ja säteilee sitten infrapunaenergiksi pitkillä aaltoilla (IR).
Sisäinen suojajärjestelmä voi: Salli aurinkoenergian kulku; Aurinkoenergian imeäminen; ja heijastavat aurinkoenergiaa takaisin lasituksen läpi. Heijastunut aurinkoenergia ei ole ongelma - pysyy lyhyt ja ei aiheuta lämpöä. Lähetetty teho imeytyy pintoihin rakennuksessa ja säteilevät lämpöä. Varjostusjärjestelmän absorboima energia säteilee sitten lämpöä ja suurin osa tästä lämpöä kaappaa sitten rakennuksen sisään, varsinkin jos käytetään vähärasvaisuutta lasitusta (matala-E).
Ulompi järjestelmä on samanlainen kuin aurinkoenergian läpäisevyys, imeytyminen ja heijastus. Kaikki, jotka imee suojajärjestelmä, mutta säteilee lämpöä rakennuksen ulkopuolelta. Koska materiaali ei ole läpinäkyvä, säteilevä lämpö pääsee vain rakennukseen. Näin ollen ulompi järjestelmä eliminoi yksi kahdesta lämpöenergian lähteestä, mikä vähentää merkittävästi rakennuksen sisällä aurinkotuloa. Suosittu aine harmaavalkoisessa ja tietyllä lasillessa (esim. Alhainen E-yksikkö, joka on täytetty argonilla, kaksinkertaisella lasilla), "G": n arvo on 0,13, kun kangas on asennettu ulkopuolelle, mutta kasvaa 0,43: een asennuksen yhteydessä sisätila. "G": n arvo on suoran ja toissijaisen auringon summa rakennukseen. Toissijainen läpäisevyys edustaa useita auringonvaloa imeytyy yhdistämällä lasitus- ja suojajärjestelmä, joka virtaa tai säteilee rakennuksessa. Jopa valkoisella kankaalla, jolla on korkein heijastustaso, se on vertailu 0,16 ulkoiseen asennukseen ja 0,36 sisäiseen asennukseen. Siksi on, että maaperää olisi asennettava, jos se on mahdollista ulkona. Voi olla tilanteita, kun se ei ole käytännöllinen - esimerkiksi korkeat rakennukset, joissa on 25 tai useampia kerroksia. Tällaisissa tapauksissa varjostusjärjestelmän käyttö tuuletetun kaksinkertaisen julkisivun sisällä sopii, vaikka suojaus on vain yksi monista vaikuttavista tekijöistä tämäntyyppisen julkisivurakenteen toteutuksessa.
3. Mitkä ovat ulkoisen varjostusjärjestelmän tärkeimmät edut?
Ulkopuolisen varjostusjärjestelmän tärkein etu on vähentää rakennusten teknisen luomisen vaatimuksia (TZB). Kuten olemme jo maininnut, ulompi kilpi estää suuren osan aurinkovoitosta ennen kuin se tunkeutuu lasituksen ja rakennuksen kautta. Jos aurinkovoitto on pienempi, LVI-järjestelmän kokoa voidaan pienentää. Tuloksena on syöttöoppaus, joka voi täysin tai osittain tasapainottaa suojajärjestelmää sekä jatkuvia käyttökustannuksia.
Tehokkaimmat suojajärjestelmät, kuten ulkoiset kaihtimet voivat estää yli 90 prosenttia aurinkotuloksesta, sillä on merkittävä vaikutus vaatimusten vähentämiseen. Jotkut rakennukset on kuitenkin jäähdytettävä kesällä, kun lämmitys on tarpeen talvella. Jos käytetään ulosvedettävää ulkoista varjostusjärjestelmää, se voidaan sammuttaa talvikuukausina saada aurinkoa hyötyä rakennukseen ja ilmaista lämmitystä saavutetaan. Talvikuukausina sisäinen suojajärjestelmä ratkaistaan, kuten kaihtimet. Toinen etu on luonnollinen päivittäinen valo.
Ulkosuojajärjestelmät voivat auttaa optimoimaan päivittäisen valon sisätilaa varten, mikä vähentää keinotekoisen valaistuksen tarvetta. Yli 30 prosenttia toimistorakennuksen energiakustannuksista liittyy keinotekoiseen valaistukseen, joten vähennysventtiili voi johtaa merkittäviin säästöihin. Hyvin suunniteltu suojajärjestelmä edistää myös käteviä työolosuhteita ja tuottavuuden lisäämistä.
Hyvä varjostusjärjestelmä ajaa lämpöä ja häikäisyä ja mahdollistaa myös ulkoisen näkymän. Lopuksi se voi saavuttaa mukavan rakennussuunnittelun ja lisätä sen tehokkuutta.
4. Voiko ulkoisia varjostusjärjestelmiä käyttää uusiin ja olemassa oleviin rakennuksiin?
Levitä uutta varjostusjärjestelmää uudelle rakennukselle on aina helpompi olla osa suunnitteluvaihetta. Kiinteät ulkoiset sokeat järjestelmät ovat jonkin verran kuormaa julkisivulle. Jos ne on kiinnitetty kehän seinään, on tarpeen tehostaa viestejä. Ulkopuolista suojausta voidaan kuitenkin käyttää olemassa oleviin rakennuksiin. Vaikka se ei ollut alkuperäisessä rakennussuunnittelussa, on mahdollista sisällyttää rakenteelliset elementit, jotka mahdollistavat asennuksen olemassa olevaan julkisivulle. Rakenne osoittautuu sitten julkisivulle kantamaan kuormitusta (tuuli, jää, lumi) sekä itse järjestelmän paino.
Jos toiminnallista järjestelmää käytetään olemassa olevassa rakennuksessa, on välttämätöntä tutkia, miten putket ja sähkökaapelit voivat tunkeutua julkisivun kautta yhdistää kaihtimet tai kilvet.
5. Mitkä ovat yhteiset keinot kiinnittää rakennuksen julkisivulle (ja mitä ongelmia on otettava huomioon)?
Uusien ja vanhempien rakennusten tapauksessa ulomman varjostusjärjestelmän asennus voi levätä kiinnitysyksikössä suoraan piirin kotelot, tiili tai betoni-muurauselementit (CMU) tai suojatulla teräsrakenteella.
Ulommat kaihtimet ja kaihtimet asennetaan yleensä vain yläpuolelle tai lasin yläosasta. Ovat suhteellisen helppoa. Kun tuulen nopeus ylittää määritetyn tason, ne vedetään sisään ja niin julkisivut eivät rasita. Kevyempiä alumiinikonsoleja voidaan käyttää päätelaitteen liittämiseen julkisivulle. Esiasetettuja sivuohjausjohtoja käytetään yleensä yleensä suojausjärjestelmän estämiseksi tuulen lataamisessa (toinen mahdollisuus ekstrutured sivuohjaimet). Jokainen venytetään noin 22,7 kgf (50 lbf). Ulkoiset kaihtimet ja brise-soleil-järjestelmät ovat tiukasti paikallaan kaikissa sääolosuhteissa. Järjestelmäkonsolit suunnitellaan myös paikallisissa rakennusmääräysten ja pulttien tai muiden liitoselementtien määrittelemien kuormien mukaisesti. Jos järjestelmät on liitetty piirin seinään, virkoja on vahvistettava teräksellä. Tämä pätee erityisesti Brance-Soleil-järjestelmiin, jotka ulottuvat etäisyydellä julkisivusta ja siten luovat merkittävät vääntömomentit ja liukenemiset voimat.
Eri metallien erottaminen, kylmä silloitus ja veden hengitys sekä suojausjärjestelmän ja julkisivun välinen suhteellinen laajeneminen ja supistuminen olisi otettava huomioon. Näiden tekijöiden vuoksi suojavaatimukset on jo suositeltavaa keskustella suunnitteluprosessin alkuvaiheista.
6. Onko rakennuksen ja suuntauksen sijainti ulkoisen varjostusjärjestelmän valitsemiseksi?
Monet tekijät vaikuttavat ulkoilman varjostusjärjestelmään. Kaksi merkittävää ovat rakennuksen sijainti ja lasituksen suuntaus. Lasitussuuntauksella on myös merkittävä vaikutus järjestelmänvalintaan. Sunshine pohjoispuolella on alhaisin, koska ei ole suoraa auringonpaistetta. Tausta säteily on kuitenkin riittävän merkittävästi merkittävä, varsinkin kesällä. Itä- ja länsipuolen auringonvalo on samanlainen, korkeimmat arvot tapahtuvat kesällä. Mielenkiintoista on, että eteläisen ulottuvuuden enimmäisvalaistus tapahtuu jäähdytin kuukausina. Kesän puolivälissä he merkitsevät korkeita aurinkoenergiakulmia tapahtuman säteilyä. Kuitenkin suurin altistuminen auringonvalolle tapahtuu katolla. Siksi kaikki kattoikkunat voivat aiheuttaa merkittäviä aurinkoongelmia. Julkisivujen muunnelmien vuoksi kiinteät järjestelmät voivat työskennellä eteläpuolella, mutta toiminnallinen on parempi itään ja länteen. Vaikka pystysuorat kaihtimet voivat toimia itään ja länsipuolella, horisontaalisesti yleensä paremmin hallita aurinkotuloa ja mahdollistaa ulkomaisen näkymät.
7. Miten ulkoiset varjostusjärjestelmät käsittävät epäsuotuisat sääolosuhteet?
Kuten jo korostettuna kiinteät sokeat järjestelmät on suunniteltu maksimaaliseen kuormitukseen. Brise-Soleil-järjestelmien tapauksessa kuormat yhteysosastoissa voivat olla suuria, varsinkin jos ne ovat huomattavia ulkonemia. Jos tämä, diagonaaliset tukit voitaisiin sisällyttää rakenteeseen, joka mahdollistaa kahden kiinnityspisteen taakan jakautumisen. Kiinteisiin järjestelmiin on myös tarpeen ottaa huomioon jäätymisen kertyminen ja riski. Siksi Brise-Soleil-järjestelmät voivat olla sopivia korkeille rakennuksille kaupunkialueilla.
Ulkoiset järjestelmät, kuten ulkokaihtimet ja kaihtimet ovat helpompaa kuin kiinteät järjestelmät, ja ne on suunniteltu sisään vedettäväksi suurella tuulen nopeudella. Vakiokaihtimet on ladattava suhteellisen alhaisella tuulen nopeudella (enintään 32 km / h [20 mph]) ja eivät sovellu tuulivoimiin tai korkeisiin rakennuksiin. Kuitenkin vaihtoehtoinen versio, joka tunnetaan "vetoketjujärjestelmäksi", joka mahdollistaa kangaslukon sivuraitteilla. Tämä tyyppi voi toimia tuulen nopeudella jopa 144 km / h (90 mph) ja sopii korkeisiin rakennuksiin.
Jää on myös mahdollinen ongelma, mutta se ei ehkä ole, jos järjestelmät on suojattu korotetussa asennossa. Automaattiset ohjaimet varmistavat, että järjestelmät viedään vain auringonpaisteessa. Lämpötila- ja kosteusanturit voivat lopettaa kaihtimet tai rullat, kun imeetiikka.
Kylmän talven ilmastokohteissa edellyttävät rakennusten talvikuukausina. Tuolloin on suositeltavaa jättää ulomman suojausjärjestelmiä sisäänvedetyssä asennossa ja sallia auringonpaistetta tuodessasi rakennukseen vapaana lämmityslähteenä.
8. Mitä huoltoa tarvitaan?
Useimmat ulkoiset suojajärjestelmät vaativat pieniä tai ei-huoltoa. Kiinteät sokeat järjestelmät on puhdistettava säännöllisesti lakka-takuun ylläpitämiseksi, mutta ei tarvita lisää huoltoa.
Säädettävät ja sisäänvedettävät järjestelmät edellyttävät myös pieniä tai ei-huoltoa. Kuitenkin säännöllinen tarkastus tai järjestelmät oikein toiminnassa suositellaan, että ohjauskaapelit (jos sitä käytetään) venytetään riittävästi eikä niitä ole vaurioituneet tai yleisesti kuluneet komponentit.
9. Kuinka ulkoinen suoja voi edistää Enogricky Economy Buildingin saavuttamista?
Esimerkiksi:
Energian vähimmäisvaatimus: Ulkoisten suojajärjestelmien käyttö voi auttaa saavuttamaan rakennuksen suorituskyvyn viiden prosentin vähenemisen (joskus enemmän) verrattuna perustasoon.
Optimoi rakennustehokkuus: Ulkoisten suojajärjestelmien käyttö voi auttaa vähentämään rakennuksen suorituskykyä vähimmäisvaatimukseen.
Lämpömukavuus: Ulkona varjostusjärjestelmät voivat auttaa lämmitys-, jäähdytys- ja ilmastointivaatimuksia.
Päivittäinen valo: Tämän edun saavuttamiseksi on välttämätöntä varmistaa manuaalinen tai automaattinen (manuaalinen ohjaus) laitteen ohjauslaitteille kaikille säännöllisesti miehitetyille tiloihin (sallitaan ulkona suojajärjestelmät - tai yhdistelmän sisätilojen kanssa).
10. Onko ulkopuoliset varjostusjärjestelmät järkeviä kustannusten ja etujen kannalta?
Ulkoisten suojajärjestelmien käytön perustelemiseksi on korostettava, että niillä on merkitys taloudellisesta näkökulmasta. Ulkosuojajärjestelmän hinnan määrittäminen on yksinkertainen, mutta edut mittaus voi olla monimutkaisempi. Siksi on tärkeää, että suojajärjestelmää pidetään koko kattavana lämpöjärjestelmänä, koska se voi vaikuttaa pääasiassa valaistukseen ja LVI-järjestelmään.
Aiemmin useat todettiin, että suojajärjestelmää ei otettu huomioon LVI-järjestelmän mitoituksessa. Tällöin on vaikea perustella ulomman suojauksen käyttöä kustannussäästönä, kun vähennetään LVI-järjestelmän kokoa. Lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien mekaaniset konsultit ovat kuitenkin paljon tietoisempia tehokkaiden kilven vaikutuksesta ja ottamaan usein huomioon laskelmat.
Johtopäätös
Perinteisesti sisätilojen varjostusjärjestelmät valon ja häikäisyn valvomiseksi ja aurinkolämmön vahvistuksen ratkaisemiseksi LVI-järjestelmän kautta. Kasvavat energiakustannukset, vaatimukset paremmille julkisivuille ja lisää ympäristötietoisuutta johtavat arkkitehdit vaihtoehtoisten ratkaisujen löytämiseksi. Ulkosuojajärjestelmät eivät sovi kaikkiin rakennuksiin; Kuitenkin, jos niitä käytetään, ne voivat merkittävästi edistää rakennuksen suorituskykyä ja sen esteettistä. Ei ole epäilystäkään siitä, että yhä useammat arkkitehdit käsittelevät ulkopuolista suojausta. Ymmärtämällä ymmärrystä ulkoiset varjostusjärjestelmät tulevat tärkeäksi elementiksi korkeiden energiarakenteiden suunnittelussa.