Kuinka se toimii
Tervetuloa Wilioon! Katsot Wilioa rekisteröimättömänä asiakkaan
Vaihda ammattilaiseen
Navigointi
Palvelut
Hinta lista
Sovelluksesta
Lataa sovellus
Kuinka se toimii
Miten voimme parantaa
Ota meihin yhteyttä
Tietoja Wiliosta
Kirjaudu sisään
Tervetuloa Wilioon! Katsot Wilioa rekisteröimättömänä asiakkaan
Vaihda ammattilaiseen
Navigointi
Palvelut
Hinta lista
Sovelluksesta
Lataa sovellus
Kuinka se toimii
Miten voimme parantaa
Ota meihin yhteyttä
Tietoja Wiliosta
Kirjaudu sisään

Kattoeristys

Etsitkö katontekijää katon eristämiseen? Meillä on 24 351 palveluntarjoajaa tässä luokassa. Lähetä kysely.

Aloittaa
32 741 rekisteröidyt ammattilaiset
87 747 ratkaistu projekteja
4,8/5 asiantuntijoidemme keskiarvoarvio
226 512 Sovelluslaitteistot
Kattoeristys

Tarvitsetko kattoeristysalan palvelua? Wilio auttaa sinua löytämään laadukkaita asiantuntijoita tilanmittauksiin, eristyseristykseen, höyrysulkukiinnitykseen ja kalvoliitoksen tiivistämiseen. Katon eristyksen hinta riippuu yleensä palveluvalikoimasta. Katso lisätietoja palveluista: mittari, kitti ja leikkausveitsi, jonka tarjoaa yksi 24 351 luokan asiantuntijoistamme

Katso myös:Hinnat
32 741 rekisteröidyt ammattilaiset
87 747 ratkaistu projekteja
4,8/5 asiantuntijoidemme keskiarvoarvio
226 512 Sovelluslaitteistot
Hyödyllisiä tietojaMitä sinun tarvitsee tietää

Katon eristys
Voit aina kertoa, kuka ei ole eristänyt ullakkoaan, koska kyyhkyset ja muut linnut istuvat katolla ja nauttivat kaikesta alla olevasta talosta tulevasta lämmöstä. Kuumuus kohoaa ja ovelat linnut käyttävät nopeasti hyväkseen.

Mikä on ullakon eristys?
Ullakon eristys on materiaalieste kattotilassasi. Se voidaan sijoittaa palkkien väliin (vaakapalkit ullakon lattiaa pitkin) tai kattopalkkien väliin (viistopalkit, jotka tukevat kattoa).

Joka tapauksessa eristys hidastaa lämmön siirtymistä asuintilan ja ulkomaailman välillä, mikä luo lämpimämmän kodin talvella ja viileämmän kodin kesällä. Palkkien välinen eristys pitää lämmön alla asunnossasi ja luo viileän ullakon, kun taas kattopalkkien eristys pitää lämmön myös kattotilassa.

Muita kattoeristyksen etuja ovat:

Pienemmät lämmityskulut
Kotisi energiatehokkuuden parantaminen
Kasvata kotisi arvoa
Keskimääräisen 3 makuuhuoneen kaasukeskuslämmityksellä varustetun paritalon ullakkoeristys voi alkaa tee-se-itse-eristyksellä noin 50 eurolla ja tämä voi kestää alle vuoden, mikä pienentää energiakustannuksia.
Miksi ullakon eristys on välttämätöntä?
Eristämättömissä taloissa neljännes hävinneestä lämmöstä leviää katon läpi. Ullakon tai katon eristäminen on loistava tapa lisätä kodin viihtyisyyttä. Ja on vielä enemmän hyviä uutisia: se kestää yli 40 vuotta ja sen pitäisi maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti energiansäästönä, koska ullakon eristyskustannukset ovat suhteellisen alhaiset.

Ympäristöhyötyjen kannalta hyvä ullakkoeristys auttaa myös vähentämään kotisi hiilijalanjälkeä. Tämä johtuu siitä, että mitä paremmin kotisi on eristetty, sitä tehokkaampi lämmitysjärjestelmäsi on - vähentää päästöjä ja säästää rahaa laskuissa.

Voinko eristää ullakon itse?
Katon eristys on mahdollista (itse asiassa melko helppoa) asentaa itse, kunhan:

Kattotilaan on helppo päästä.
Ei ole ongelmia kosteuden tai tiivistymisen kanssa.
Ullakkopalkit ovat säännöllisin väliajoin.
Et yritä eristää tasaista kattoa.
Jotain tätä monimutkaisempaa varten sinun tulee olla kokenut yleismies tai käyttää ammattiasentajaa, joka osaa eristää ullakon sopivimmalla ja tehokkaimmalla tavalla.

Tasakatot tulee aina eristää ammattilaisella. Jos tila on kostea, sinun on puututtava asiaan ennen eristystöiden aloittamista.

Epäperinteisistä materiaaleista valmistettujen talojen kunnostus
Jos asut historiallisessa talossa tai talossa, joka on rakennettu paikallisesta perinteisestä kivestä tai muista materiaaleista, käytä sopivia ullakkoeristysmateriaaleja ja -menetelmiä. Muuten kotisi ei ehkä pysty pitämään niin lämpimänä tai kuivana kuin sen pitäisi. Itse asiassa saattaa olla parasta kuulla tai palkata paikallisia työntekijöitä, jotka ovat koulutettuja asiaan liittyviin tekniikoihin.

Kuinka eristää ullakko
Jos sinulla on kuiva ullakko, johon pääsee helposti ja jossa on tasaiset palkit, halvin ja helpoin tapa eristää se on palkkien välissä eristekaton kierteillä. Ne voidaan valmistaa mineraalivillasta, lasikuiduista tai kierrätysmateriaaleista.

Poista ensin kaikki vanhat laatikot ja tarpeettomat tavarat ullakolta.

Suojaa kattotilan putket ja vesisäiliöt jäätymiseltä, sillä ullakko on paljon viileämpi, kun se eristetään alla olevasta asuintilasta.

Tarkista, onko sähkölinjoja. Jos on, sen on oltava eristemateriaalin yläpuolella, mutta se ei saa venyä tämän saavuttamiseksi. Jos et ole varma, mitä tehdä, ota yhteyttä sähköasentajaan.

Mittaa ullakkosi ja osta sen peittämiseen riittävästi eristysmateriaalia täyttääkseen sen vähintään 270 mm:n syvyyteen.

Rullaa eristys auki ja aseta se palkkien väliin. Useimmat palkit ovat noin 100 mm korkeita (mutta mittaa se ensin), joten tarvitset 100 mm villaa tätä ensimmäistä kerrosta varten. Ullakkoeristelevyt ovat yleensä 1140 mm leveitä, joten sinun on todennäköisesti leikattava ne sopivaksi. Käytä saksia, koska materiaalin repeytyminen tai venyttäminen heikentää sen tehokkuutta.

Luo toinen kerros suorassa kulmassa ensimmäiseen nähden. Jos ensimmäinen kerros on 100 mm syvä, tarvitset 200 mm villaa toiseen kerrokseen.

Minun on käytettävä ullakkoa säilytystilana, voinko silti eristää sen?
Jos haluat säilyttää tavarat turvallisesti ullakolla, sinun on kiinnitettävä laudat palkkien yläpuolelle. Mutta jos vain täytät palkkien väliset raot eristeellä ja menevät sitten yli, et saa tarpeeksi ullakkoeristyssyvyyttä.

Kuinka voit lisätä kattosi eristekerroksen paksuutta

Aseta mineraalivilla palkkien väliin ja kiinnitä sitten kiinteät eristelevyt palkkien päälle lattialaudat päälle. Voisitko Voit jopa ostaa eristeet ja lattialaudat, jotka on jo liitetty toisiinsa, mikä tekee työstä paljon nopeampaa ja helpompaa.

Voit myös käyttää taitojasi (tai jonkun muun) luodaksesi korkeamman lattiatason tarvittavan 270 mm:n parvieristyksen mukauttamiseen.

Mitä tahansa päätätkin, älä laita 270 mm mineraalivillaa ja purista sitä sitten, koska tämä heikentää sen tehoa ja olisit voinut käyttää vähemmän.

Muista, että eristys palkkien väliin luo kylmää kattotilaa, joten jos pidät siellä jotain, mikä tarvitsee pysyä lämpimänä, on parempi eristää kattopalkit palkkien sijaan.

Miten estän lämpimän ilman vuotamisen ullakolle luukun kautta?
Varmista, että kansi on tiukasti paikallaan. Jos ei, se on todennäköisesti vaihdettava. Jos se näyttää sopivan paremmin talvella kuin kesällä, ullakolla voi olla kosteutta, ja tämä on otettava huomioon ennen kuin harkitset katon eristämistä.

Kun olet varmistanut tiukan istuvuuden, käytä poistajaa sen ja kehyksen välissä.

Tarkista, ettei lämpöä pääse katolle muiden aukkojen kautta - esimerkiksi tuuletuslaatikon yläpuolella tai putkien ympäriltä. Jos on, ne tulee tiivistää ennen ullakon eristämistä.

Muutin ullakon asuintilaksi. Miten eristän sen?
Jos käytät ullakkoa makuuhuoneena, leikkihuoneena tai työhuoneena, haluat pitää sen yhtä lämpimänä kuin muukin talo - joten ullakon eristäminen ei ole järkevää. Sen sijaan sinun on eristettävä katto. Tavallinen tapa on asentaa kiinteät eristyslevyt kattopalkkien väliin.

Ne tulee leikata täsmälleen oikean kokoisiksi, jotta ne istuvat tiukasti eivätkä päästä sisään vetoa. Vaaditun 270 mm:n eristyspaksuuden saavuttamiseksi joudut ehkä myös eristämään kattopalkit eristetyllä kipsilevyllä.

Jos et pidä eristelevyjen ulkonäöstä, voit peittää ne kipsilevyllä ja maalata tai tapetoida ne.

Voit käyttää tätä menetelmää myös, jos haluat pitää ullakon lämpimänä muista syistä.

Parveluukkuni on liian pieni aikuiselle mahduttavaksi. Miten voin eristää ullakon?
Sinun on käytettävä ammattiteknikkoa, joka puhaltaa rakeisen eristeen ullakolle erityisillä laitteilla. Katon eristemateriaalina käytetään selluloosakuitua tai mineraalivillaa, joka on muunnettu sen syttymättömyyden varmistamiseksi. Tämä kestää vain muutaman tunnin ullakon koosta riippuen.

Kuinka ullakkoeristys toimii, jos sinulla on tasainen katto?
Jos sinulla on tasainen katto, on parempi eristää se ulkopuolelta kuin sisältä. Sen eristäminen pohjasta voi aiheuttaa kondensaatioongelmia.

Kun aiot seuraavan kerran vaihtaa kattosi, sinun on silti eristettävä se, jotta se täyttää viranomaisten määräykset. Jos aiot tehdä sen lähitulevaisuudessa, on järkevää tehdä molemmat työt yhdessä. Voit lisätä eristekerroksen puukaton pinnan ja säänkestävän ulkokerroksen väliin.

Jos tasakattoasi ei kuitenkaan tarvitse vaihtaa useaan vuoteen, voit lisätä eristelevyn suoraan säänkestävän katon päälle.

Ullakkomme on hieman kostea, pahentaako eristys sitä?
Palkkien välinen eristys tekee ullakosta paljon viileämmän, mikä voi pahentaa kosteusongelmaasi. Jopa kattoeristys voi aiheuttaa kosteutta, koska se estää vedon ja vähentää luonnollista ilmanvaihtoa. Siksi, jos päätät eristää ullakon, joudut todennäköisesti lisäämään ilmanvaihtoa, jolloin tarvitset suunnitteluluvan.

Suosittelemme, että kysyt neuvoa rakentajalta tai kosteusasiantuntijalta ennen tämän projektin aloittamista. Keskustele heidän kanssaan kosteuden poistamisesta ennen kuin ajattelet ullakon eristystä.

Kylmävesisäiliöni ja putket ovat ullakolla. Vaikuttaako eristäminen heihin?
Joo. Jos laitat eristyksen palkkien väliin, katosta tulee talvella erittäin kylmä. Siksi säiliö ja putket on eristettävä erikseen jäätymisen ja halkeamisen estämiseksi. Jos näin tapahtuu, korjaus maksaa paljon enemmän kuin ullakon eristämisestä saatavat säästöt.

Jos eristät kattopalkkien väliin ullakkopalkkien sijaan, tila on lämmin ja putkien pitäisi olla kunnossa.

Ullakon eristys voi säästää rahaa.

Sitä ei voi kiertää: Jos kotisi on kylmässä ilmastossa, sen pitäminen lämpimänä talvella on kallista. Energiaministeriö ennustaa, että maakaasun ja lämmitysöljyn hinnat nousevat jälleen tänä talvena viime vuodesta - vuoden, jolloin lämmitysöljyn hinnat nousivat rajusti suurimmassa osassa maata.

Toki voit kääntää termostaatin alas ja tottua käyttää isoja neuleita sisätiloissa kustannusten vähentämiseksi. Mutta jos sinulla on keskeneräinen ullakko, sen asianmukainen eristäminen on yksi helpoimmista tavoista pitää lämmityslaskut alhaisina tällä kaudella. "Se on DIY projekti, jonka voit toteuttaa viikonlopun aikana, ja säästöt kasvavat joka vuosi”, Peter sanoo. On arvioitu, että oikein eristetty ullakko voi säästää 10-50 prosenttia lämmityslaskustasi. Lämpimissä ilmastoissa se toimii päinvastoin; kesällä se auttaa tasapainottamaan talon sisälämpötiloja niin, että ne ovat jatkuvasti jäähdytyksen tarpeen hallinnassa.

Täydellisessä maailmassa palkkaisit energiatarkastajan kertomaan sinulle tarkalleen, kuinka paljon suojaa saat jo olemassa olevista muutaman sentin ullakkoeristyksestä ja paikantaa esimerkiksi ilmavuodot, jotka voit tiivistää varmistaaksesi, että eristys toimii. hieno. Mutta jos sinulla ei ole varaa maksaa useita satoja dollareita tästä palvelusta, älä huoli: olemme koonneet tänne kaiken tärkeimmän tietotiedon ullakkoeristyskustannuksista, tuotteista, valmistelutöistä ja asennuksesta. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja.

Ullakon eristyksen hinta
Tärkeimmät kustannuksiin vaikuttavat tekijät ovat:

Eristeen tyyppi ja materiaali
Ullakkosi neliömetriä
Eristeen toimittajan tai asentajan hinnat
Huomautus: Jos sinun on eristettävä sähköliitäntärasian tai -kaapeleiden ympärillä, prosessi saattaa vaatia sähköasentajan apua.

Aloita ullakolla
Lopeta ullakon käyttö varastointiin. Miksi? Koska helpoin ja halvin tapa eristää ullakko on laittaa materiaali lattian alle. Mutta jos lattia on päällystetty levyllä, ei ole mahdollista peittää koko tarvittavaa aluetta eristyksellä.

Muista nostaa lattia ja kerrosta uusi eriste vanhan päälle. Kun lattia on poissa, sinun on löydettävä paikka sesongin vaatteille ja arkituotteille muualta.

Valitse eristeen tyyppi ja materiaali
Sinulla on kaksi vaihtoehtoa kun eristää ullakkoa kodin käsityöläisen toimesta: löysätäyte tai huopa (yleinen termi pintaeristeelle). Molemmat voidaan lisätä eristämättömiin ullakoihin tai kerrostaa olemassa olevan materiaalin päälle. Kun olet päättänyt, mikä tyyppi sopii sinulle parhaiten, tutki materiaalivaihtoehtoja ja hintoja, jotta voit valita oikean tuotteen. Tarkista aina tarroista tarkat tiedot ostamastasi tuotteesta.

Löysä täyte

Eristyskuidut pussitetaan ja puhalletaan paikoilleen haluttuun syvyyteen ja tiheyteen erikoiskoneella, jonka voi vuokrata harrastuskeskuksesta. Voit kaataa täyteaineen paikoilleen ja levittää sen käsin, mutta prosessi on paljon työvoimavaltaisempi ja lopputulos ei ole läheskään yhtä hyvä.

Se toimii parhaiten:

Ullakko, jossa palkkien väli on epäsäännöllinen tai epätyypillinen
Ullakko, jossa on paljon esteitä työhön
Ullakko, jonne on tarpeen laittaa eristys, koska se täyttää hyvin aukot ja liitokset
Parvella matala katto ja rajoitettu korkeus ohjaamiseen työn aikana
Tee-se-itse-ammattilaiset, jotka haluavat saada työnsä valmiiksi nopeasti ja jotka viihtyvät sähkölaitteiden kanssa
Eristysmateriaalivaihtoehdot:

Lasikuitu

R-arvo tuumaa kohti: 2,2-2,7
Valmistettu: Kierrätyslasista tai hiekasta, joka on sulatettu ja kehrätty kuiduiksi
Johtopäätös: Kevyempi kuin selluloosa tai mineraalivilla, mutta laskeutuu enemmän kuin nämä materiaalit, joten sinun on laitettava paksumpi kerros saadaksesi tarvitsemasi suojan.

Selluloosa

R-arvo tuumaa kohti: 3,2-3,8
Valmistettu: Kierrätetyistä kuluttajapaperikuiduista, jotka ovat hyönteisiä ja palonkestäviä
Johtopäätös: Yleisimmin käytetty puhallettu materiaali, mutta se voi mätää ja homehtua joutuessaan alttiiksi kosteudelle.

Mineraalivilla

R-arvo tuumaa kohti: 3,0-3,3
Valmistettu: Kivikuiduista tai kierrätetystä masuunikuonasta
Päätelmä: Tarjoaa luonnollisen palonkestävyyden, mutta maksaa enemmän kuin muut bulkkimateriaalit.

Höperö

Tämä joustava eristysmateriaali pakataan useimmiten rulliin, joita on eri paksuisia ja vakioleveyksiä, yleensä 16 tuumaa ja 24 tuumaa, jotta ne mahtuvat palkkien tai nastojen väliin kotona. Ne toimitetaan höyrysulkuna toimivalla paperi- tai kalvopinnoitteella tai ilman. Lisää yksi tai useampi kerros halutun eristystason saavuttamiseksi.

Ne sopivat parhaiten:

Ullakko vakiopalkkivälillä, erityisesti ilman eristystä
Ullakko, jossa on useita esteitä kiertää
Ullakko, jossa on riittävä korkeus ohjaamiseen työn aikana
Käsityöläiset, jotka eivät välitä leikata materiaalia sopimaan esteiden ympärille
Eristysmateriaalivaihtoehdot:

Lasikuitu

R-arvo tuumaa kohti: 2,9-4,3
Valmistettu: Kierrätyslasista tai hiekasta, joka on sulatettu ja kehrätty kuiduiksi
Johtopäätös: Yleisesti käytetty ja halpa, mutta kuidut voivat ärsyttää keuhkoja ja ihoa (tosin vähemmän kuin aiempina vuosina paremman valmistuksen ansiosta), ja ne ovat vähemmän tehokkaita estämään ilmavirtausta kuin muut materiaalit.

Selluloosa

R-arvo tuumaa kohti: 3,7-3,8
Valmistettu: Kierrätetyistä kuluttajapaperikuiduista, jotka ovat hyönteisiä ja palonkestäviä.
Johtopäätös: Ei ärsytä keuhkoja tai ihoa, mutta tuotetta valmistetaan rajoitettu määrä valmistajat.

Mineraalivilla

R-arvo tuumaa kohti: 3,0-3,3
Valmistettu: Kivikuiduista tai kierrätetystä masuunikuonasta
Johtopäätös: Se on luonnollisesti palonkestävä, mutta tuote on muita kalliimpi.

Puuvilla

R-arvo tuumaa kohti: 3,7-3,8
Valmistettu: Kierrätetyistä farkkukangaskuiduista
Johtopäätös: Estää ilmavirran ja äänen siirtymisen, mutta materiaali on kalliimpaa kuin muut.

Kasvata olemassa olevan eristyksen kokoa
Ota mittanauha ja taskulamppu nähdäksesi millainen eristys sinulla on jo ullakolla ja kuinka syvä se on. Vedä pois ja hävitä kaikki puristettu, veden tahriintunut tai homeinen materiaali - se on hyödytöntä.

Kuinka paljon eristystä ostaa
Mittaa ullakon neliömetrit. Lue tarrat ilmaisesta täyteaineesta; Jokaisessa pussissa on lueteltu vaaditut syvyydet R-arvojen alueelle ja pussien määrä, joka tarvitaan kattamaan 1000 neliömetriä näillä syvyyksillä.

Laske levyjen tai rullien lukumäärä käytetyn tuotteen leveyden ja pituuden perusteella. Joka tapauksessa hanki ylimääräinen pussi tai rulla – et todellakaan halua loppua ennen kuin työ on valmis.

Valmisteluvaihe numero yksi: Varmista ilmatiiviys

Ullakolla tai alempien kerrosten ja ullakon välissä olevat raot päästävät lämmitetyn (tai jäähdytetyn) ilman karkaamaan ulkotilaan, jolloin lisäeristys on käytännössä hyödytöntä. (Tässä on kaavio yleisistä ilmavuodoista.) Tässä on nopea pohjamaali, joka poistaa vedolle alttiit kohdat.

Ullakkoikkunoiden ympärillä: Käytä purkitettua, minimaalisesti laajenevaa ruiskuvaahtoa kotelon ympärillä ja tiivistä vuodot puitteen ympärillä ja viimeistele vaahtotiivisteellä.

Kanavien, johtojen, poistopuhaltimien ja putkien ympärillä: Raot voidaan tiivistää paloa hidastavalla tiivisteaineella; tiivistä isommat palonkestävällä ruiskuvaahdolla

Savupiippujen ja hormien ympärillä: Käytä metallia, joka on tiivistetty korkean lämpötilan tiivisteaineella tai tulenkestävällä sementillä

Muut tärkeät valmisteluvaiheet ennen eristämistä

Poista nämä tekijät varmistaaksesi, että eristys kestää vuosia ja säilyttää ilman siellä, missä se kuuluu: kodissasi.

Korjaa katon vuodot. Vesi on eristyksen vihollinen. Se luo kasvualustan homeelle ja tuhoaa ilmaa pidättävät taskut, jotka estävät lämmön virtauksen. Etsi vesitahroja katon päällysteestä ja kosteita tai homeisia kohtia ullakkopalkeista ja olemassa olevista eristyksistä vihjeinä vuodon sijaintiin.

Tarkista valaisimet. Ellei käytä mineraalivillaeristystä tai valaisimia ei ole luokiteltu turvallisiksi kosketukseen minkään tyyppisen eristeen kanssa, älä anna materiaalin koskettaa tai peittää lattiavalaisimia - tämä on palovaara. Luo vähintään 3 tuuman turvarako kaikkien kalusteiden ympärille käyttämällä kangasta, metalliverhoilua tai vaneriromua.

Suuntaa kaikki imutuulettimet ja tuuletusaukot ulospäin. Vaikka kaikenlaisten pakokaasujen purkaminen ullakolle on rakennusmääräysten vastaista, monet tee-se-itse-yritykset ovat välttäneet sitä. Korjaa tämä virhe, jotta kostea poistoilma ei jää loukkuun eristeeseesi ja tuhoa sitä.

Suojaa itsesi eristystä asentaessasi
Tässä on esimerkki siitä, kuinka työ tehdään ilman tapaturmia tai loukkaantumisia.

Käytä pölynaamaria, suojalaseja, työhanskoja, pitkähihaista paitaa ja pitkiä housuja suojaamaan keuhkojasi, silmiäsi ja ihoasi kuiduilta.
Älä seiso palkkien päällä. Jos menetät tasapainosi, voit osua kattoon. Käytä vaneripalaa tai useita tukevia, leveitä lautoja seisontapinnana ja liikuta niitä työskennellessäsi. Vakauden vuoksi niiden on peitettävä vähintään kolme palkkia.

Valaise ullakon pimeät kulmat kannettavilla akkukäyttöisillä lampuilla tai kiinnitettävillä työpajavalaisimilla.

Pidä ullakkoilman virtaus

Soffitin tuuletusaukkojen peittäminen löysällä täytteellä tai huovilla, mikä saavutetaan laittamalla eristys räystäsille, on valtava ei-ei. Ilmavirta soffiteista harjan tuuletusaukkoon pitää katon viileänä ja estää jääpatojen muodostumisen. Materiaali estää tämän virtauksen. Samasta syystä eriste ei saa koskettaa katon alapintaa. Materiaalin leviämisen estämiseksi kiinnitä muovi- tai vaahtomuoviohjaimet kattovaippaan räystäiden lähelle.

Jos eristät tyhjästä, aseta oikea höyrysulku oikeaan paikkaan.

Vaikka joissakin langoissa on paperia tai kalvoa, joka voi toimia höyrysulkuna, jotkut asiantuntijat käyttävät mieluummin 6 mm:n polyeteenikalvoa, joka on leikattu palkkien väliin ja saumoihin, jotka on tiivistetty kalvoteipillä, jotta kosteus ei pääse tunkeutumaan eristeeseen. Käytät sitten löysää täytettä tai huopaa, aseta höyrysulku mahdollisimman lähelle eristyksen lämmintä puolta, jonne kuumaa, kosteaa ilmaa voi päästä - kylmässä ilmastossa talon sisäosaan (lattiaeristeen alle) ja ullakolle kuumaa ilmaa varten (lattiaeristeen yläosa). Jotkut alueet eivät vaadi höyrysulkua.

Muita temppuja ja vinkkejä eristeen asentamiseen
Työskentele ullakon kehältä kohti ovea tai luukkua, jotta et astu kaiken juuri asetetun eristeen päälle.
Peitä aina kattopalkkien yläosat varmistaaksesi, että eristys on riittävän syvä R-tavoitteesi saavuttamiseksi ja estääksesi puukehyksen aiheuttaman lämpöhäviön.

Käy suihkussa perusteellisesti koko päivän poistaaksesi nukkaa iholtasi ja pese työvaatteet yhden käyttökerran jälkeen.

Ilmaiseen täyttöön

Kiinnitä tukos luukun tai oven ympärille, jotta materiaalia voidaan levittää alueen ympärille ilman vuotoa.

Varmista, että täyttösyvyys on tasainen ullakolla. Varmista puhalletun materiaalin tasaisuus ruuvaamalla ohjauselementit syvälle koko tilaan.

Jos haluat saada R-tavoitearvon valitsemastasi tuotteesta, käytä sitä pussien määrää, jonka laskelmasi osoittivat eristettävän parven - ei koskaan vähemmän. Jos olet saavuttanut tavoitesyvyytesi, mutta sinulla on vielä muutama pussi jäljellä, lisää materiaalia tasaisella syvyydellä koko tilassa, kunnes kaikki pussit on käytetty.

Jotta materiaali saavuttaa oikean tiheyden käytön aikana, pidä puhallusletku yhdensuuntaisena lattian ja lattiapalkkien kanssa. Puhalla täyteaine palkkien väliin ja päälle, älä niiden päälle.

Battylle

Kun asennat tuotetta ensimmäistä kertaa, käytä aina pakkaamattomia huopoja, jotta kosteus ei jää loukkuun uuden ja vanhan eristekerroksen väliin. Voit ostaa ne päällystämättöminä tai yksinkertaisesti poistaa paperi- tai foliotaustan.

Aseta uusi ompelemattomien huopien kerros kohtisuoraan vanhaan kerrokseen nähden peittämään pohjakerroksen raot. Vierekkäisten mailojen tulee olla tiukkoja, mutta eivät tarpeeksi tiukkoja puristamaan niitä.

Älä koskaan laita raskaampia huovoja, kuten puuvillaa, kevyempien, kuten lasikuitujen päälle. Puristat pohjakerroksen ja vähennät sen tehokkuutta.
Leikkaa vanut aina niin, että ne sopivat esteiden ja läpivientien ympärille. Jos tukkiset ne tai työnnät ne putkien ympärille, puristat materiaalissa olevat ilmaa pidättävät taskut ja heikennät sen eristysominaisuuksia.

Älä jätä rakoja listojen ja palkkien väliin, esteitä tai vierekkäisiä rimoja. Jopa kapeat aiheuttavat ilmavuotoja. Leikkaa sen sijaan ohut kaistale käyttämästäsi eristyksestä.

Suojaa tukiasemat

Ullakon luukku tai ovi: Kiinnitä jäykkä vaahtomuovieristys luukun tai oven ullakkopuolelle.
Sisäänvedettävä portaikko tai tikkaat: Pidä suojasi vedottomina eristetyn vetoketjuteltan avulla.

Vinkki: Leikkaa taikina keittiöveitsellä. Jotkut ammattilaiset pitävät sitä parempana kuin hyötyveitsiä, koska suuri terä leikkaa helposti paksun materiaalin läpi. Käytä vanerinpalaa leikkauspinnana ja viivoitinta leikkausapuna.

Harkitsetko ullakon viimeistelyä?
Jos aiot muuttaa ullakon varasto- tai asuintilaaksi, kannattaa vaihtaa lattian sijaan kattopalkkien ja seinäpalkkien välistä eristystaktiikkaa. Voit käyttää jäykkiä vaahtomuovipaneeleja tai palkata ammattilaisen ruiskuvaahtoeristeen levittämiseen.

Vaahtolohkot estävät ilmavirran ilman höyrysulkua ja niillä on korkeampi R-arvo tuumaa kohti kuin löysällä täytteellä tai huovalla, joten saat paremman suojan pienemmällä syvyydellä. Toisin kuin irtonainen täyte tai huopa, soffitin aukkojen peittämiseen on käytettävä sprayvaahtoa (niitä ei tarvita katon jäähdyttämiseen). Peitä sitten vaahto kipsilevyllä paloturvallisuusvaatimusten mukaisesti.